
Kalvdans (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 2.0 msk 9%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Hallon färska 1.0 liter 14%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (35 min + 2 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.
- Smöra en stor ugnsform eller små formar.
- Häll vatten på en ugnsplåt med hög kant och ställ formen i vattnet. Grädda i ugn cirka 2 timmar.
- Serveras ljummen eller kall med socker, sylt eller bär.
Kockens kommentar
Kalvdans görs egentligen på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk, som är svår att få tag på, är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)