
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 341

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 24%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Al Brandy" under bilden ovan.
- Hacka choklad och lägg i en skål. Dela gulor från vitan.
- Värm upp grädde och mjölk lite lagom utan att det kokar. Ta av från värmen.
- Rör samman äggulor med socker i en skål (skall ej vispas pösigt).
- Häll på gräddmjölken först lite under omrörning, sedan resten.
- Häll smeten i rengjord kastrull. Värm upp till 82°C under omrörning.
- Kräm: Häll detta över chokladen och låt stå i 5 minuter utan att röra om.
- Rör om ordentligt till en jämn smet. En stavmixer kan användas, men undvik att mixa in luft.
- Nu är chokladkrämen klar att användas till tårtor eller dessert.
Kockens kommentar
Detta är en variant av ganache som endast består av choklad och grädde (läs mer > Om ganache). När choklad blandas på detta vis "temperaras" chokladen, vilket medför att smält choklad åter blir blank och fast när den kallnat. Läs mer > Så tempereras choklad.