Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 2

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 341

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 24%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 257 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Al Brandy" under bilden ovan.

  1. Hacka choklad och lägg i en skål. Dela gulor från vitan. 
  2. Värm upp grädde och mjölk lite lagom utan att det kokar. Ta av från värmen.
  3. Rör samman äggulor med socker i en skål (skall ej vispas pösigt).
  4. Häll på gräddmjölken först lite under omrörning, sedan resten.
  5. Häll smeten i rengjord kastrull. Värm upp till 82°C under omrörning.
  6. Kräm: Häll detta över chokladen och låt stå i 5 minuter utan att röra om.
  7. Rör om ordentligt till en jämn smet. En stavmixer kan användas, men undvik att mixa in luft.
  8. Nu är chokladkrämen klar att användas till tårtor eller dessert.

Kockens kommentar

Detta är en variant av ganache som endast består av choklad och grädde (läs mer > Om ganache). När choklad blandas på detta vis "temperaras" chokladen, vilket medför att smält choklad åter blir blank och fast när den kallnat. Läs mer > Så tempereras choklad.    

Alternativ

Ganache chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem