
Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 959

GBR (GI) / port: 13
Recept: 959 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om tårtbottnar > Äts ej
Om maräng > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Christelle" under bilden ovan.
- Använd skålar och visp av rostfritt stål och de måste vara absolut rena. Dela äggvita från gula. Ingen gula får medfölja vitan.
- Förvärm ugnen på 180°C.
- Vispa äggvita. Först långsamt sedan på högre hastighet. När den vitan börjat skumma tillsätts strösocker. Vispa till en fast smet. Läs mer > Så vispas ägg.
- Sikta genast ner florsocker och mandelmjöl. Vänd om blandningen till en jämn smet. Läs mer > Så vänder man ner.
- Spritsa: Fäst bakplåtspapper på en plåt med en klick smet i varje hörn. Fyll sprits med rund tyll och spritsa i cirklar en rund tårtbotten.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills marängen fått gyllene färg och är helt torr. Ta ut och låt kallna på galler.
Kockens kommentar
Anslag säger konditorn när han menar tårtbotten (läs mer > Om tårtbottnar). Strö- och florsockermängderna kan vara klart större än i detta recept, vilket bland annat Sveriges Bagare & Konditorier anger i sin bok Konditori.Dacquoise-tårta (Palois-tårta) är en sydfransk tårta med marängmandelbotten i två eller tre lager med vispad grädde, fransk smörkräm eller annat som fyllning och dekor. Det finns lite olika varianter. Dacquoise = invånarna i Dax, Palois = de som bor i Pau.