
Sara Bernhardt-biskvier
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 31%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (2 tim + 5 tim )
Se film, klicka på "Den Søde Tand" under bilden.
- Chokladkräm (ganach): Dela chokladen i små bitar i en skål. Koka upp grädden till kokpunkten, men låt den inte koka. Häll grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter utan att röra om. Rör sedan samman till jämn smet (med mixer i filmen). Ställ kallt i minst 5 timmar, gärna över natt (läs mer > Ganache, chokladkräm).
- Mandel: Mal mandeln i kvarn eller hacka dem i matberedare med knivvinge. Sikta. Det som är kvar i sikten hackas en gång till. Alternativt använd mandelmjöl.
- Förvärm ugnen på 150°C.
- Mandelkakbotten: Blanda mjöl med socker och äggvita till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper på smord ugnsplåt (så ligger pappret still). Fyll en spritspåse med smal rund tyll. Spritsa i cirklar små plattor cirka 4 centimeter breda. Utan sprits, klicka ut små högar.
- Grädda mitt i ugn 35-40 minuter tills gyllenbruna. Ta ut och låt svalna innan de lossas från pappret.
- Forma: Vispa krämen kort stund tills den tjocknat. Smeta kräm på kakbottnarna. Forma till koner med hjälp av en palettkniv. Lägg åt sidan.
- Garnera: Smält choklad försiktigt till 45°C (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperera" chokladen (se recept > Temperera choklad, läs mer > chokladen till garnering via länk nedan). Låt chokladen svalna till 30°C. Häll chokladen i en kopp som rymmer en biskvi gott och väl. Doppa biskvitoppen i chokladen ner till kanten på kakbotten. Låt droppa av och lägg över på fat och låt chokladen stelna. I kylen går det fortare.