Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 406

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 24%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så skållas mandel > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
- Bryn smöret gulbrunt. Låt svalna.
- Förvärm ugn på 175C. Smöra och mjöla formar.
- Deg: Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och den större mängden äggvita. Rör kraftigt några minuter tills blekgult och pösigt. Vispa ner smör och mjöl. Vänd till sist ner resterande äggvitor. Fyll formarna till 2/3-dels höjd.
- Grädda mitt i ugn, 12-15 minuter.
- Glasera: Blanda kaffe med vatten och florsocker. Bred på ett lager glasyr i formen eller på urtagna kakor. Låt glasyren stelna.
Kockens kommentar
Maria Kolding som bakat och fotograferat bakelserna tyckte att nunnor skulle passa till hennes sons konfirmation. Se hennes blogg, klicka på Bakodyssén under bilden.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk