Nunnor, marängiga mandelkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bakelser: 30

Så skållas mandel >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nunnor, marängiga mandelkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 406

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 24%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 25 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så skållas mandel > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
  2. Bryn smöret gulbrunt. Låt svalna.
  3. Förvärm ugn på 175C. Smöra och mjöla formar.
  4. Deg: Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och den större mängden äggvita. Rör kraftigt några minuter tills blekgult och pösigt. Vispa ner smör och mjöl. Vänd till sist ner resterande äggvitor. Fyll formarna till 2/3-dels höjd.
  5. Grädda mitt i ugn, 12-15 minuter.
  6. Glasera: Blanda kaffe med vatten och florsocker. Bred på ett lager glasyr i formen eller på urtagna kakor. Låt glasyren stelna.

Kockens kommentar

Maria Kolding som bakat och fotograferat bakelserna tyckte att nunnor skulle passa till hennes sons konfirmation. Se hennes blogg, klicka på Bakodyssén under bilden.

Alternativ

Mazariner

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem