Minttoppar, kakor med mintchoklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Så smälts choklad >

 

 

Om rullade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Minttoppar, kakor med mintchoklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så smälts choklad > Äts ej

Om rullade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175C.
  2. Deg: Rör samman smör, socker och mjöl. Tillsätt ett par droppar karamellfärg om så önskas, exempelvis till hälften av degen.
  3. Forma: Rulla små bollar av degen. Lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje kaka.
  4. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Garnering: Smält choklad försiktigt, får inte bli för varmt (läs mer > Så smälts choklad). Tillsätt pepparmyntsolja. Fyll fördjupningen i kakorna. Ställ i kyl för att stelna. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Systrarna som tagit bilden och tillika bakat topparna gillar framförallt att fika. Se deras blogg, klicka på "Systrarna" under bilden.

Alternativ

Mintkyssar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem