
Minttoppar, kakor med mintchoklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Om rullade kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Förvärm ugnen på 175C.
- Deg: Rör samman smör, socker och mjöl. Tillsätt ett par droppar karamellfärg om så önskas, exempelvis till hälften av degen.
- Forma: Rulla små bollar av degen. Lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje kaka.
- Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
- Garnering: Smält choklad försiktigt, får inte bli för varmt (läs mer > Så smälts choklad). Tillsätt pepparmyntsolja. Fyll fördjupningen i kakorna. Ställ i kyl för att stelna. Förvaras kallt.
Kockens kommentar
Systrarna som tagit bilden och tillika bakat topparna gillar framförallt att fika. Se deras blogg, klicka på "Systrarna" under bilden.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk