Napoleonhattar av mördeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal hattar: 50

Så skållas mandel >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Napoleonhattar av mördeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 444

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3788 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 22%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 17 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så skållas mandel > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Mördeg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och ägg med händerna eller för maskin. Låt ligga kallt minst en ½-timme.
  2. Mandelmassa: Skålla, skala och mal mandel. Blanda med socker och äggvita till jämn massa. Färgsätt med grön karamellfärg. Alternativt använd färdig mandelmassa och blanda med äggvita och karamellfärg.
  3. Förvärm ugnen på 175C.
  4. Forma: Kavla ut degen ett par millimeter tunn. Mellan plastfilm går det lättare. Ta ut runda mått med ring eller ett glas, cirka 6 centimeter bred. Lägg en kula mandelmassa på varje platta som huvudskalle. Vik upp degen från tre sidor och tryck till så att degen inte viker sig. Lägg hattarna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
  6. Garnera: Ta ut och låt kallna. Sikta florsocker över.

Alternativ

Kavlade kakor grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem