Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 444

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3788 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 22%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så skållas mandel > Äts ej
Om kavlade kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Mördeg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och ägg med händerna eller för maskin. Låt ligga kallt minst en ½-timme.
- Mandelmassa: Skålla, skala och mal mandel. Blanda med socker och äggvita till jämn massa. Färgsätt med grön karamellfärg. Alternativt använd färdig mandelmassa och blanda med äggvita och karamellfärg.
- Förvärm ugnen på 175C.
- Forma: Kavla ut degen ett par millimeter tunn. Mellan plastfilm går det lättare. Ta ut runda mått med ring eller ett glas, cirka 6 centimeter bred. Lägg en kula mandelmassa på varje platta som huvudskalle. Vik upp degen från tre sidor och tryck till så att degen inte viker sig. Lägg hattarna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
- Garnera: Ta ut och låt kallna. Sikta florsocker över.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk