Lekebergskransar, spritsade kakaokransar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Garnering:

 

Florsocker

2.0 

msk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lekebergskransar, spritsade kakaokransar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 566

Kcal / portion: 50

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 46%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 9 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Garnering:

Florsocker 2.0 msk 4%

 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugen på 175C.
  2. Smet: Rör ihop mjukt smör med socker. Blanda med siktad kakao. Tillsätt äggulor och rör ihop. 
  3. Forma: Spritsa små kransar direkt på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
  5. Garnera: Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker.

Kockens kommentar

Lekeberg är en kommun med 8.000 invånare beläget väster om Örebro. Receptet hämtat från receptboken "Vad man bakade i Lekeberg när mormor var ung" skriven av Sofia Sundström. Till skillnad från det recept som finns i kakboken "Sju sorters kakor" är denna deg ganska lös och därmed spritsbar. Receptet i Sju sorters kakor innehåller vetemjöl och är nästintill omöjlig att spritsa utan att spädas, vilket estniskans Antonia (som tagit bilden ovan) upptäckte. Se Antonias recept, klicka på texten under bilden. För att dessutom kunna läsa texten bör du kunna estniska eller Google-översätta.

Alternativ

Chokladlöv

Chokladprickar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem