Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 481
            Kcal / portion: 46
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2296 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Deg: Arbeta snabbt ihop mjöl med tärnat smör till en smulig massa med fingrarna eller i maskin. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och arbeta ihop till en slät deg. Lägg gärna degen inplastad i kylen en halvtimme eller mer.
 - Förvärm ugnen på 175C.
 - Forma: Rulla degen till fingertjocka längder. Skär i 5-centimeters bitar. Tryck till degen med gaffel så att den plattas ut och får ränder. Lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
 - Grädda mitt i ugn 12-15 minuter.
 
Kockens kommentar
En enkel vardagskaka med god rågsmak - står det i kakboken Sju sorters kakor. Sara som bakat och tagit bilden ovan: Har ni bakat de här småkakorna? Om inte - gör det! (klicka på Sara under bilden för att se fler av hennes godsaker). En annan bloggare vid alias Mormors plommonmarmelad säger så här: Torplyckor på mormors vis skall vara trekantiga och inget annat.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk