Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 475

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3307 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 24%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om skurna kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Bryn smöret och låt det kallna.
- Deg: Rör smör, socker, vaniljsocker och bakpulver pösigt. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
- Forma med två teskedar "ägg" och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper (25/plåt). Gör en liten skåra i kakorna med skedbladet.
- Grädda mitt i ugn cirka 15 minuter. Ta ut och låt helst kallna på galler.
Kockens kommentar
Bilden tagen av Carin Pålson, Bakodyssén. Klicka på Bakodyssén under bilden för att komma till hennes hemsida. Hon säger så här om kakorna: "Det är en kaka, men det känns och låter som sand när man tuggar på den". Det är det brynta smöret som gör kakorna sandiga.Sandkaka, till skillnad från "sandkakor", brukar avse en torr variant av sockerkaka. Se dito recept.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk