Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 502

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 40%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 10%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Om klickkakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 175C. Smält smör. Riv citronskal.
- Smet: Rör ihop ägg med socker. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör. Rör samman. Låt stå i 10 minuter.
- Forma: Klicka ut smet med två skedar på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper (15 stora eller 30 små per plåt).
- Grädda mitt i ugn tills toppar fått gulbrun färg. 10 minuter för små toppar och 15 minuter för stora. Ta ut och låt helst svalna på galler.
- Tillval: Smält choklad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen av topparna i chokladen,
- Förvaring: 1 vecka i burk.
Kockens kommentar
Alternativt recept 30 toppar: Blanda 1 dl vaniljkräm, 200 gram kokosflingor, 1½ dl socker och 1 ägg. Grädda i ugn 200C 10-12 minuter.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk