
VR-limpa - ljus eller mörk sirapslimpa, sötlimpa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 2412

GBR (GI) / port: 162
Recept: 4823 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Brödhistoria > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Dansukker
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Smula jäst i en bunke. Tillsätt ljummet vattnet eller mjölk och rör om tills jästen löst sig. Blanda i ägg, sirap, mjöl och salt. Låt jäsa i 30 minuter.
- Knåda: Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt (läs mer > Så knådas, rivs deg).
- Forma: Dela degen i antal limpor och forma till bröd. Lägg över på plåt med bakplåtspapper (2 per plåt). Lägg en remsa papper emellan så att de inte fäster i varandra. Jäs i ytterligare 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter. Pensla med vatten när limporna kommer ut ur ugnen. Låt svalna under duk.