
Pariserbullar, släta bullar med vaniljkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 99

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Degsporre > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )
- Deg: Smält smör och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (~37°C).
- Smula jäst i en bunke. Tillsätt mjölksmöret och rör om så att jästen löses upp.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma om sådan önskas och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakning. Arbeta degen till en smidig jämn deg (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt stå och jäsa täckt med duk till dubbel storlek i 30-45 minuter. Helst på varm plats (25-25°C), till exempel i kall ugn med lampan påslagen.
- Vaniljkräm: Använd färdig köpekräm, eller tillaga själv. Se recept via länk nedan.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Forma: Lägg degen på mjölat bakbord. Dela stor deg (48 bullar) i två delar. Kavla ut en del i taget till en platta 24x36 centimeter. Skär ut fyrkanter 6x6 centimeter med degsporre eller vass kniv.
- Fyllning: Lägg en klick kräm på varje ruta. Vik upp kanterna och nyp ihop så att det sluter tätt om krämen. Lägg bullarna med skarven nedåt i pappersformar på en ugnsplåt (12 st/plåt). Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler eller handduk.
- Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker.
Kockens kommentar
Pariserbulle är en variant av släta söta bullar (läs mer > Om vetebullar). Varför det heter pariserbullar känner vi inte till, förmodligen för att det låter exklusivt. Andra liknande bullar se recept > Solbullar.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk