Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 10
Recept: 5782 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )
- Lägg russin i en skål och häll på äppeljuicen, låt stå en timme så att russinen blir riktigt mjuka.
- Deg: Ljumma mjölken fingervarmt (~37°C).
- Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken.
- Tillsätt vetemjöl blandat med salt, kardemumma och russinen. Tillsätt socker mot slutet.
- Knåda: Arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
- Låt degen jäsa 30 minuter under duk.
- Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar, rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
- Garnering: Under tiden kokar du upp äppeljuice och socker i en katsrull till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler utan duk.
Kockens kommentar
Franska russinbullar bakas på smördeg i stället för vetedeg. Se dito recept.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk