
Mollbergs röra, havet i en krustad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 20%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Östenssons" under bilden.
- Skala räkorna. Finhacka gurka, fintärna äpple, skala och fintärna rödlök, skär lax i små bitar, finriv pepparrot.
- Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela i krustader. Garnera med klippt gräslök.
Kockens kommentar
Mollbergs röra har inget att göra med korpral Mollberg i Bellmans epistlar att göra, utan är en röra som serverades på Hotell Mollberg i Helsingborg, ett av Sveriges äldsta hotell. Hotellet uppfördes i slutet av 1800-talet i nyklassicistisk och renässansinspirerad stil (värt ett besök). Dessförinnan fanns ett gästgiveri på platsen sedan 1300-talet. Namnet Mollberg fick gästgiveriet först 1802 när sjömannen Peter Mollberg köpte stället. Zoégas kaffemärke Mollbergs blandning är också namngivet efter hotellet 1903, då den skapades på begäran av dåvarande krögare.