Mollbergs röra, havet i en krustad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 30

 

Kockskolan:

 

Om krustader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mollbergs röra, havet i en krustad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 20%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 30 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om krustader > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Östenssons" under bilden.

  1. Skala räkorna. Finhacka gurka, fintärna äpple, skala och fintärna rödlök, skär lax i små bitar, finriv pepparrot.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela i krustader. Garnera med klippt gräslök.

Kockens kommentar

Mollbergs röra har inget att göra med korpral Mollberg i Bellmans epistlar att göra, utan är en röra som serverades på Hotell Mollberg i Helsingborg, ett av Sveriges äldsta hotell. Hotellet uppfördes i slutet av 1800-talet i nyklassicistisk och renässansinspirerad stil (värt ett besök). Dessförinnan fanns ett gästgiveri på platsen sedan 1300-talet. Namnet Mollberg fick gästgiveriet först 1802 när sjömannen Peter Mollberg köpte stället. Zoégas kaffemärke Mollbergs blandning är också namngivet efter hotellet 1903, då den skapades på begäran av dåvarande krögare.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem