Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 372
            Kcal / portion: 244
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
 - Klä in en ugnsplåt (20x30 cm) med bakplåtspapper.
 - Smet: Vispa äggvita och socker ordentligt pösigt i en bunke. Rör ner vatten.
 - Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner detta i vispet. Rör om till en jämn smet. Häll detta i formen.
 - Grädda mitt i ugn i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
 - Glasyr: Smält smör med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt det inte bli för varmt (<50ºC). Tillsätt äggulor och vispa kraftigt tills krämen tjocknar. Låt svalna något.
 - Häll glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt kallna. Skär upp i portionsbitar.
 
Kockens kommentar
Angel Cake i England är en bakelseliknande kaka från slutet av 1800-talet med gul och rosa sockerkaksdeg i två eller 3 lager och garnerad med sockerglasyr. I USA är Angel (food) cake en äggvitekaka liknande silverkaka. Läs mer > Om sockerkaka.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk