Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 244

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Klä in en ugnsplåt (20x30 cm) med bakplåtspapper.
- Smet: Vispa äggvita och socker ordentligt pösigt i en bunke. Rör ner vatten.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner detta i vispet. Rör om till en jämn smet. Häll detta i formen.
- Grädda mitt i ugn i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Glasyr: Smält smör med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt det inte bli för varmt (<50ºC). Tillsätt äggulor och vispa kraftigt tills krämen tjocknar. Låt svalna något.
- Häll glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt kallna. Skär upp i portionsbitar.
Kockens kommentar
Angel Cake i England är en bakelseliknande kaka från slutet av 1800-talet med gul och rosa sockerkaksdeg i två eller 3 lager och garnerad med sockerglasyr. I USA är Angel (food) cake en äggvitekaka liknande silverkaka. Läs mer > Om sockerkaka.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk