Silverkaka, sockerkaka på äggvitor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 16

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Silverkaka, sockerkaka på äggvitor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 244

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 65 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Klä in en ugnsplåt (20x30 cm) med bakplåts­papper.
  3. Smet: Vispa äggvita och socker ordentligt pösigt i en bunke. Rör ner vatten.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner detta i vispet. Rör om till en jämn smet. Häll detta i formen.
  5. Grädda mitt i ugn i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Glasyr: Smält smör med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt det inte bli för varmt (<50ºC). Tillsätt äggulor och vispa kraftigt tills krämen tjocknar. Låt svalna något.
  7. Häll glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt kallna. Skär upp i portionsbitar. 

Kockens kommentar

Angel Cake i England är en bakelseliknande kaka från slutet av 1800-talet med gul och rosa sockerkaksdeg i två eller 3 lager och garnerad med sockerglasyr. I USA är Angel (food) cake en äggvitekaka liknande silverkaka. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkakstårta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem