Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 20
Recept: 858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Land" under bilden.
- Rulla ut marsipanen till en korv tjock som en tumme.
- Skär den i centimeterstora bitar.
- Rulla bitarna till släta kulor. Det går åt 9 kulor till en ros.
- Lägg bollarna i en plastpåse eller mellan plastfilm.
- Tryck ut degen med tummen till ett sluttande plan, som är tjock i ena änden och tunn i den andra. Se filmen.
- Rulla ihop det första bladet till blomkärna. Bygg på med blad omlott utanpå och vinkla försiktigt ut kronbladen.
- Skär av överflödig massa i botten och så att rosen kan stå upprätt.