
Hemlagad marsipan, marsipanros
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 3427

GBR (GI) / port: 126
Recept: 3427 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 68%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Mandelmassa: Arbeta samman mandelmassa, florsocker och glukos till smidig massa. Använd potatismjöl till arbetsytan. Blanda in några droppar karamelfärg för önskad färg.
- Figurer: Kavla ut marsipanen eller forma figurer för önskat ändamål. Använd plastfolie vid kavling på båda sidor av marsipanen, för att unvika att den fastnar. Blommor och blad är enkla att göra med hjälp av form eller degsporre.
- Enkel marsipanros: Kavla ut marsipanen mellan plastfolie till 3 millimeters tjocklek. Tryck ut 3 plattor cirka 6 centimeter i diameter med matring eller glas.
- Lägg plattorna i rad cirka 2 centimeter upp på varandra. Rulla ihop. Dela på mitten. Kläm till snittytan och vikt ut bladen.
- Proffsig marsipanros: Se proffset göra marsipanros, klicka på "Chef de Patisserie" under bilden. Se fler filmer, se > Om marsipan.
Kockens kommentar
Marsipan i olika färger finns att köpa färdig i handeln. Den är smidig och lätt att arbeta med. Klassisk prinsesstårta har grönt "omslag" och röd ros. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.