Sauce caramel, karamellsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 1

Om karamellsås >

 

 

Karamellisering >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce caramel, karamellsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 381

GBR (GI) / port: 58

Recept: 381 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 90%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om karamellsås > Äts ej

Karamellisering > %

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Häll socker och vatten i en kastrull med tjock botten. Hetta upp långsamt på medelvärme. Rör om några gånger tills allt socker löst upp sig och vätskan är klar.
  2. Låt därefter koka utan omrörning så att vatten gradvis kokar bort. Efter 15-30 minuter beroende på hur stor sats som tillagas minskar bubblornas storlek och sockerlagen får kopparbrun färg. Det kan börja ryka lite och lukta lätt bränt. Akta så att lagen inte blir för bränd eller trögflytande. Ställ inte in i kyl för då blir såsen seg.


Kockens kommentar

Tänk på att sockret är farligt hett. Karamellsås används till Crème caramel och andra desserter. När socker smälter och antar brun färg utvecklas arom och smak. Sockret karamelliseras. Läs mer > Karamellisering.

Vattenreduktion = den mängd vatten som kokar bort. Anges för att få rätt portionsmängd och korrekta näringsvärden. Läs mer > Om vattenförändringar.

Passar till

Crème caramel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem