Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1259 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om marmelad > Äts ej
Så kokas marmelad > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Dansukker
Tillagning (45 min )
-
Blötlägg fikon i vatten i en skål i 10 minuter. Gnugga sedan bort skalet och dela fikonen i mindre bitar.
Lägg fikonen i en kastrull och tillsätt vatten, rörsocker och syltsocker.
Koka i cirka 5 minuter. Skumma väl och mixa sedan marmeladen.
Häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt. Passar utmärkt på ostbrickan som tillbehör och till finsteken.