Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Kompott: Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna.
- Kräm: Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel.
- Servera kompotten med kanelcrème.
Kockens kommentar
Kompott är fruktkräm som innehåller hela frukter eller fruktbitar. Med andra ord, detta är inte en "riktig" kompott, men kompott kan också bildligt betyda en blandning av något. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)