
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0
Recept: 751 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas ägg > Äts ej
Så klaras buljong > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 24 tim )
Consommé Royale är konsommé med tärnad fin äggstanning (Oeufs Royale). Förbered i god tid, så är det bara att värma soppan innan servering. Se film, klicka på texten under bilden.
- Fond: Till konsommé används färdig klarad fond (buljong) av kalv, kyckling eller annat kött. Används buljong kokas den ner till smakrik fond. Se recept via länk nedan > Consommé.
- Tillaga i förväg Äggroyal. Se recept via länk nedan. Läs mer, klicka på ingrediensen. Kall äggroyal skärs i fyrkanter eller så stansar man ut fina former till exempel hjärtan som läggs i soppan. Skär i tärningar eller stansa ut cirklar eller andra figurer.
- Servera: Värm upp soppan, den skall serveras het. Smaka av. Häll upp i tallrik och lägg i äggtärningarna.
Kockens kommentar
Konsommé är en elegant aptitretande förrättssoppa. Den klara soppan serveras "klar", får inte grumlas av garnityr och annat. I Tyskland kallas sådan soppa för Hochzeitssuppe mit Eierstich ("bröllopssoppa med äggbitar"). Att anrätta själva rätten är enkelt, det är tillagningen av buljong som tar tid och själva klarningen som är lite komplicerad (läs mer > Så klaras buljong). Se recept > Consommé, klar buljong.Consommé Julienne: Ett annat klassiskt alternativ är att servera soppan med finstrimlade rot- och grönsaker. Se recept via länk nedan > Consommé Julienne.
Receptet uppdaterat 2020
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)