
Enkel nyponmarmelad till grillat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 3
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 13%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Ta bort blomställning. Halvera nyponen, ta bort kärnhusen och skölj nyponskalen ordentligt.
Smält sockret i en gryta och låt det bli till ljus karamell.
Tillsätt smör och låt det hela koka upp.
Dela vaniljstången och lägg ned den i smöret tillsammans med kardemummakapslarna.
Låt det hela sjuda i 2-3 minuter.
Tillsätt nypon och äppeljuice. Nu ska marmeladen sjuda tills den tjocknar, det tar cirka tio minuter. Smaka av och låt den svalna.
Kockens kommentar
Detta recept framtaget av Weber Grill är mer en sylt än marmelad. För att kallas marmelad bör massan vara mer finfördelat och lite fastare. Läs mer om marmelad. Läs mer om nypon, klicka på ingrediensen. Klassiskt användning är nyponsoppa, men de passar också som marmelad, sylt eller gelé.Som "riktig" marmelad: Används nyponsoppa och tillaga som annan marmelad (se > Om marmelad).
Som gelé: Tillred nyponen som när man gör nyponsoppa (se recept via länk nedan). Koka soppan på samma sätt som annan gelé ( se > Om gelé).
Kunskapskokboken 2023-03