Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om lapskojs >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1921 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 680 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om lapskojs > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (4 tim )

Se film, klicka på "Keef Cooks" under bilden.

  1. Stortärna köttet. skala och grovskär lök.
  2. Lägg i kastrull med buljong, fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och låt sjuda till köttet är mört i cirka 3 timmar.
  3. Skala potatis och morötter. Tillsätt dessa 30-60 minuter innan köttet är klart.
  4. Smaka av med salt, peppar och Worcester­shiresås.

Kockens kommentar

Scores (lobscores) är klassisk engelsk sjömansmat med speciell anknytning till Liverpool. Tillagas av lamm- eller nötkött. Lapskojs som rätt förekommer i länderna intill Nordsjön och Östersjön. Läs mer > Om lapskojs.

Alternativ

Norsk lapskaus

Svensk lapskojs

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem