
Hjortgryta, rådjursgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.
- Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.
- Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.
- Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".