Hjortgryta, rådjursgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Persilja till garnering

 

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjortgryta, rådjursgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 624 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Persilja till garnering 0%

Potatis 0.8 kilo 25%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.
  3. Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.
  4. Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.
  5. Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".

Passar till

Kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem