
Grillad dessertost till efterrätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0
Recept: 726 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 28%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
Dessertosten bör ha ett hölje (liknande camembert eller chèvre) som omsluter osten. - Om osten skall serveras med grillad frukt till (se kommentar), grilla då denna först.
- Lägg osten på grillen och grilla cirka 2 minuter på vardera sidan. Obs! Grilla inte för länge för då spricker osten och rinner ner mellan grillgallret. Känn försiktigt på osten om den mjuknat. Ha grillspade till hands.
- Servera osten på en salladsbädd och gärna med ostkex eller något sött till, exempelvis hjortronsylt, honung, eller grillad frukt.
Kockens kommentar
Tips: Servera grillad ost tillsammans med grillad frukt till exempel grillad melon eller grillad ananas. En utsökt smakkombination!