
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0
Recept: 447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )
- Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
- Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
- Häll marinaden på kött eller fisk och låt stå i 1-2 timmar. Alternativt häll över kött och fisk i ugnsäker form och sätt in i ugnen.
- Spar gärna lite marinad som sås till maten.