Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0

Recept: 447 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > %

Om chilipasta > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )

  1. Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
  2. Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
  3. Häll marinaden på kött eller fisk och låt stå i 1-2 timmar. Alternativt häll över kött och fisk i ugnsäker form och sätt in i ugnen.
  4. Spar gärna lite marinad som sås till maten.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Passar till

Kalventrecôtesmörgås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem