Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

el. annat grovt mörkt bröd

 

 

Basilika

0.5 

kruka

Oliver svarta avrunna

20.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1894 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 295 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

el. annat grovt mörkt bröd 0%

Basilika 0.5 kruka 0%

Oliver svarta avrunna 20.0 styck 4%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 65°C.
  2. Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
  3. Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
  4. Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme. Bryn entrecôten hastigt på var sida. Lägg över i ugnsfast form och häll över mixet. Spar lite av mixet till sås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna i tomatmixet.
  5. Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme och grilla brödskivorna på var sida.
  6. Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på basilikablad och entrecôte. Servera med oliver och lite tomatmix.

Kockens kommentar

Vill man påskynda receptet kan man höja ugnsvärmen och korta tiden. Poängen med låg värme är att köttet blir saftigare, samt att det inte blir torrt även om det får ligga för länge i ugnen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem