
Vegetariskt grillspett med chévredip
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 1
Recept: 785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Lägg träspett i blöt i en timme innan tillagning, så brinner de inte upp på grillen. Sätt på utegrillen i god tid eller sätt ugnen på 200°C.
- Grönaker kan förvällas, hastigt kokas någon minut innan grillning. Det ger mjukare grönsaker, mer genomstekta. Se Kockskolan > Så grillas grönsaker.
- Ansa och dela grönsakerna i lagom stora bitar. Trä upp dem på spett.
- Blanda olivolja med kryddor och soja. Pensla marinaden på spetten.
- Lägg spetten på grillen. Folie under skyddar mot alltför hård grillning. Grilla grönsakerna några minuter på var sida tills fin grillyta.
- Servera gärna spetten med en läcker chévredip enligt separat recept.
Kockens kommentar
Grönsaker snurrar lätt runt på spett och är därför svåra att vända. Dubbla spett låser fast grönsakerna.
Spetten kan också gratineras i ugn på 200°C liggande på en smord ugnsplåt i cirka 15 minuter. Vänd spetten någon gång. Mot slutet kan man sätta grillen på högsta värme för att få en fin färg på grönsakerna.