
Grillade tigerräkor med sötsur sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 421

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala räkorna men låt svansspetsen vara kvar. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare att äta.
- Grilla tigerräkorna 1-3 minuter beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt.
- Servera med ris och sötsur sås till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.