Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grillform >

 

 

el. aluminiumfolie

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3841 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 507 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grillform > Äts ej

el. aluminiumfolie Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm. Förbered eventuell potatis.
  2. Rensa fisken. Salta inuti fisken och fyll den med persilja och klyftad apelsin.
  3. Sallad: Skär tomater och gurka i mindre bitar. Skiva purjolök. Hacka jalapeno. Skär apelsin i små bitar. Skär bort skal om så önskas. Krydda med kummin, salt och peppar.
  4. Lägg grönsakerna i grillform, eller i aluminium­folie. Grilla 15-20 minuter. Rör om då och då.
  5. Grilla makrill under lock på halvhård värme i 2-5 minuter på vardera sidan beroende på storlek och tills den blivt precis genomstekt.

Kockens kommentar

En normalstor hel makrill väger cirka 500 gram, vilket ger en riklig portion tillagat kött (280g). Serveras potatis till maten, välj i så fall små makrillar (300 gram per portion). Läs mer > klicka på ingrediensen. Variera grillsalladen efter egen smak. Byt till exempel ut apelsin mot citron eller lime.

Passar till

Grillad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem