
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Halster > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut råvarorna från kylen. Mat som skall grillas bör vara rumstempererat.
- Tvätta och borsta rotsakerna rena. Skiva dem tunt (tunt = snabbare). Pensla dem med olja. Salta och peppra.
- Salta och peppra fisken inuti buken och fyll rikligt med persila och lite mynta. Man kan även fylla med rotsaker.
- Grilla rotsakerna 1-10 minuter på var sida, beroende på skivornas tjocklek, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
- Grilla fisken cirka 5 minuter på vardera sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Skär en skåra intill ryggbenet och se om kött och ben blivit vitt.
Kockens kommentar
Forell eller laxforell är ett allmännt begrepp, inte ett biologiskt namn på fiskart. Med forell avses vanligen odlad laxfisk i portionsstorlek, särskilt av arten regnbåge, men också öring. Halster underlättar vid stekning av hel fisk, men är inte nödvändig.