Grillad havsruda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad havsruda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1798 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 364 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på ugnsgrillen. Låt ugnen bli het.
  2. Riv citronskal. Hacka timjan. Spar några timjankvistar till garnering.
  3. Blanda smör, citronskal, och hackad timjan med lite salt och peppar till en röra.
  4. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Smöra en ugnsfast form. Skär några snitt i fisken och fyll snitten med smörblandningen. Salta och peppra. Lägg fisken i formen.
  6. Grilla fisken överst i ugnen i 3-8 minuter på var sida (beroende på hur tjock fisken är). Fisken är klar när köttet är vitt och lätt lossar från ryggbenet.
  7. Garnera med några kvistar timjan. Pressa citronjuice över fisken.

Kockens kommentar

Fisken kan lämpligen även anrättas på utegrill.

Passar till

Smält el. skirat smör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem