Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sardellfilé i burk

4.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Citronjuice

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1639 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 528 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%

Creme fraiche 1.0 dl 20%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

...

Skapat av
Team Milko

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Vattna ur lutfisk över natten. Skär i portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron.
  2. Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.
  3. Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crème. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.
  4. Skölj och blanda salladen.
  5. Finhacka vårlök och sardeller. Blanda med crème fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på mörkt bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem