
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1639 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Team Milko
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Vattna ur lutfisk över natten. Skär i portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron.
- Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.
- Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crème. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.
- Skölj och blanda salladen.
- Finhacka vårlök och sardeller. Blanda med crème fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på mörkt bröd.