
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2804 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Värm upp ugnsgrillen.
- Dela kycklingen i delar, eller skär upp den "en crapaudine" (se nedan).
- Smält smör med olja i en kastrull.
- Torka av fågeln noga och pensla med smöret. Lägg fågeln med skinnsidan nedåt i en långpanna.
- Grilla 1: Lägg kycklingen på långpanna och ställ in i ugn 12-15 centimeter under grillelementet. Grilla i 10 minuter, vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Ös med stekfett var 5:e minut. Fågeln skall vara mycket lätt brynta.
- Panering: Skär bort kanterna på brödet och mixa till smulor i en mixer. Alternativt använd ströbröd. Skala och hacka löken mycket fint. Finhacka och timjan/dragon. Blanda senap med lök och kryddor. Tillsätt smörolja droppvis under kraftig vispning tills det bildas en majonnäsliknande kräm. Spar överblivet fett till senare.
- Ta ut fågeln och salta sparsamt. Pensla "senapsmajonnäsen" på fågeln.
- Häll ut brödsmulor/ströbröd på ett fat. Rulla fågeln i brödet. Klappa in det så att det sitter kvar.
- Grilla 2: Lägg kycklingen i långpannan och stänk på hälften av resterande oljesmör. Ställ in nertill i ugnen och bryn köttet i måttlig grillvärme i 10 minuter. Vänd, ös över resterande fett och grilla i ytterligare 10 minuter. Rätten är klar när köttsaften är klar, ej rosaröd.
- Tillbehör: Halvera tomaterna, krydda och grilla dem i ugnen 10 minuter, eller stek dem i panna. Lättkoka bönor.
- Servera snarast.