
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 936

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3743 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 19%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Ångbehållare till grill > Äts ej
Så grillas kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Santa Maria
Tillagning (2 tim 30 min )
- För ändamålet krävs en stor utegrill. Tänd grillen med briketter. När fin glöd uppnåtts, maka på briketterna åt ena sidan för att ge indirekt värme.
- Krydda kyckling med BBQ Rub Herbs både inuti och utanpå. Ställ åt sidan.
- Grilla: När glöden är bra, öppna en ölburk. Grilltemperaturen skall vara cirka 200°C. Drick ett par klunkar. Trä kycklingen över ölburken så den "sitter" över burken. Ställ den i en ugnsfast form. Placera på gallret vid sidan om glöden, lägg över locket på grillen. Vrid kycklingen flera gånger under stektiden för jämn värmespridning.
- Pensla kycklingen med American BBQ Sauce när cirka 10 minuter återstår av grilltiden. Kycklingen är färdig efter cirka 1 timme, när köttsaften är klar, inte rosa och kycklingens kärntemperatur uppnår 82°C. Ta bort ölburken. Skär upp kycklingen i mindre bitar innan servering.
- Sallad: Bryt sallad i grova bitar. Strimla selleri och salladslök. Lägg i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla över salladen. Smula över blåmögelost och valnötter precis innan servering.