Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 111
            Kcal / portion: 343
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Koka upp mjölk med mannagryn. Låt sjuda tills gröten tjocknat. Rör om hela tiden så att gröten inte bränns vid. Ta av kastrullen från värmen.
 - Smöra en form med hög kant.
 - Vispa socker och ägg pösig. Rör ner detta i gröten och häll upp i form.
 - Grädda i ugn 20 minuter.
 - Pudra puddingen med florsocker.
 - Servera med hallonsylt, saftsås eller annat enligt eget önskemål. Dekorera gärna med några hallon.
 
Kockens kommentar
Recept och bild från Kryddburken. Läs mer > Om pudding.Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)