Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka upp mjölk med mannagryn. Låt sjuda tills gröten tjocknat. Rör om hela tiden så att gröten inte bränns vid. Ta av kastrullen från värmen.
- Smöra en form med hög kant.
- Vispa socker och ägg pösig. Rör ner detta i gröten och häll upp i form.
- Grädda i ugn 20 minuter.
- Pudra puddingen med florsocker.
- Servera med hallonsylt, saftsås eller annat enligt eget önskemål. Dekorera gärna med några hallon.
Kockens kommentar
Recept och bild från Kryddburken. Läs mer > Om pudding.Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)