
Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3770 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "AEG" under bilden.
- Potatis: Skala och koka potatis.
- Sätt ugnen på 190°C.
- Pesto: Rosta nötterna i torr panna till lite färg. Skär ramslök i mindre bitar. Lägg i mixer. Riv i parmesan och tillsätt olivolja. Mixa till fin halvflytande smet.
- Bryn köttet väl runtom i het panna med lite olja. Lägg över i ugnssäker form och sätt in det i het ugn 8-10 minuter.
- Tillbehör: Halvera tomater och lägg i pannan. Tillsätt kapris och riv över bitar av mangold. Lättstek tillbehören och tillsätt en klick smör. Salta och peppra. Tänk på att kapris och pesto är salta.
- Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Mosa potatisen till fint mos och fin konsistens med smör och mjölk. Salta lätt.
- Skär upp köttet och servera.