Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3770 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 578 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "AEG" under bilden.

  1. Potatis: Skala och koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 190°C.
  3. Pesto: Rosta nötterna i torr panna till lite färg. Skär ramslök i mindre bitar. Lägg i mixer. Riv i parmesan och tillsätt olivolja. Mixa till fin halvflytande smet.
  4. Bryn köttet väl runtom i het panna med lite olja. Lägg över i ugnssäker form och sätt in det i het ugn 8-10 minuter.
  5. Tillbehör: Halvera tomater och lägg i pannan. Tillsätt kapris och riv över bitar av mangold. Lättstek tillbehören och tillsätt en klick smör. Salta och peppra. Tänk på att kapris och pesto är salta.
  6. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
  7. Mosa potatisen till fint mos och fin konsistens med smör och mjölk. Salta lätt.
  8. Skär upp köttet och servera.

Kockens kommentar

Lammhals består av två delar, en smal övre del och en tjockare, köttigare nedre del. Den nedre delen utgör en del av det som kallas lammkarré och som urbenad benämns lammentrecote. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Pesto alla Genovese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem