
Ugnslagad lammentrecote med potatiskaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas lammentrecote > Äts ej
Om potatiskaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Julien Zermatt" under bilden.
- Skala och koka potatis och sparris. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Potatiskaka: Passera potatisen eller mosa den väl. Blanda med ströbröd, parmesan och ägg. Smaksätt med lite muskot, salt och peppar. Forma till en tjock korv lika bred som entrecoten. Tillsätt lite vätska om degen faller sönder, men den skall vara ganska fast.
- Entrecote: Finputsa köttet om så behövs. Salta och peppra runt om. Bryn det runtom i het panna med lite olja. Ta ut.
- Ugn: Skär en tjock skiva potatiskaka och lägg på entrecoten. Sätt in i het ugn i 6 minuter.
- Sparris: Skär i stavar och stek i olja en kort stund till lite färg. Smaksätt med lite vinäger och hackad körvel.
- Sås: Red en skysås.
- Skär upp köttet och servera.