
Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Aufeminin" under bilden.
- Blancera (förväll) och ansa brässen. Läs mer > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Skär brässen i rektangel form. I filmen används en metallform, som också används vid stekning.
- Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme. Stek köttet (i formen) på båda sidor tills genomstekt och till gyllenbrun yta. Salta lätt. Det tar cirka 5 minuter.
- Stek småbitarna i smör och lite balsamvinäger.