
Rökt hel fläsksida
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 0
Recept: 7397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 37%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 tim )
Se film, klicka på "HowToBBQRight" under bilden.
- Kött: Skölj köttet och torka av fukt. Dra bort membranet (skinnet) på bensidan, vilket ger bättre stekyta (läs mer > Så lagas revbensspjäll). Salta köttet och krydda med valfri grillkrydda. Låt köttet tempereras under tiden grillen startas. Stick in en stektermometer.
- Rök: Starta röken med rökved. Arrangera för rökvärme 120-125°C. Ställ in en bunke med vatten. Fuktig värme behövs för att ge köttet bra röksmak.
- Lägg in köttet i grillen med bensidan ner. Låt röka i 4-5 timmar. Kontrollera någon gång att vattnet inte kokat bort.
- Köttet är klart när benstumpar kryper fram och köttet lossar lätt vid kärntemperaturen 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ får man "pulled pork".
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv