Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Så grillas kött >

 

 

Om grillsåser >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1861 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 193 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Om grillsåser > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.

  1. Dra bort hinnan på bensidan. Salta köttet ordentligt. Använd grillkrydda enligt egen smak. Låt köttet temperera under tiden grillen sätts igång.
  2. Grill: Arrangera grillen för indirekt värme (läs mer > Om grillning, halstring). Lägg på några bitar al eller dylikt om röksmak önskas (läs mer > Rökved).
  3. Fuktig värme gör att röksmaken fäster bättre på köttet. Antingen ställer man in en aluminiumfolie med vatten bredvid glödhärden, eller så sprayar man köttet med vätska varje halvtimme (görs inte i filmen).
  4. Grilla: Lägg köttet på grillen vid sidan av glödhärden. Stäng locket och låt ligga i 45 minuter.
  5. Glasera: Ta ut köttet och lägg det på ett stort bit aluminiumfolie. Pensla på rikligt med BBQ-sås. Packa in till ett foliepaket. Stick in en stektermometer.
  6. Lägg tillbaka på grillen i cirka 3 timmar till kärntemperatur runt 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ kan det användas som "pulled pork".

Kockens kommentar

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Alternativ

Grillade skivade tjocka spjäll

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem