
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1731 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bryner man > Äts ej
Så deglaserar man > Äts ej
Om stekskysås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min + 10 tim )
Se film, klicka på "Joe Giuliani" under bilden.
- Marinera: Putsa köttet. Smörj in med matolja och krydda köttet. Packa in i folie och lägg kallt över natt. Marinering är inte nödvändigt.
- Dag 2: Skiva blekselleri och morot.
- Bryn kotletten runt om i het olja. Ta ur köttet och tillsätt lite vitt vin för att deglasera smakerna i botten av grytan någon minut under omrörning. Tillsätt selleri och morot. Rör om och låt fräsa ett tag. Tillsätt resten av vinet och vatten.
- Bräsera: Lägg tillbaka köttet i kastrullen, lägg på locket och låt sjuda i cirka 1 timme till kärntemperatur 63-70°C. Kan också ställas in i ugn 175°C. Akta så att det inte kokar torrt.
- Tillbehör tillagas under tiden enligt eget önskemål. Av skyn tillreder man en god sås.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv