Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så bryner man >

 

 

Så deglaserar man >

 

 

Om stekskysås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1731 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 147 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bryner man > Äts ej

Så deglaserar man > Äts ej

Om stekskysås > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min + 10 tim )

Se film, klicka på "Joe Giuliani" under bilden.

  1. Marinera: Putsa köttet. Smörj in med matolja och krydda köttet. Packa in i folie och lägg kallt över natt. Marinering är inte nödvändigt.
  2. Dag 2: Skiva blekselleri och morot.
  3. Bryn kotletten runt om i het olja. Ta ur köttet och tillsätt lite vitt vin för att deglasera smakerna i botten av grytan någon minut under omrörning. Tillsätt selleri och morot. Rör om och låt fräsa ett tag. Tillsätt resten av vinet och vatten.
  4. Bräsera: Lägg tillbaka köttet i kastrullen, lägg på locket och låt sjuda i cirka 1 timme till kärn­temperatur 63-70°C. Kan också ställas in i ugn 175°C. Akta så att det inte kokar torrt.
  5. Tillbehör tillagas under tiden enligt eget önskemål. Av skyn tillreder man en god sås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem