Bräserad bogbladsstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas fläskbog >

 

 

Så avfettar man >

 

 

Så reds sås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad bogbladsstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1352 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 28%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 150 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskbog > Äts ej

Så avfettar man > Äts ej

Så reds sås > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Robert Khoury" under bilden.

  1. Kött: Bogbladsstek är fläskbog utan svål och fettkappa. Hel fläskstek kan användas (som i filmen), men äts knappast (se kommentar). Urbenad bogbladsstek kan användas, men måste då bindas ihop.
  2. Smaksättare: Krydda köttet runt om med salt och andra kryddor enligt eget önskemål. I filmen späckas köttet med vitlök. Skär morot, lök och blekselleri i mindre bitar.
  3. Bräsera: Stek köttet i olja runtom i stor stek­kastrull. Tillsätt vatten till 1/3-del av kötthöjden, tillsätt smaksättare. I filmen 1/3 av calvados och 2/3 av vatten. Låt sjuda på svag värme tills mört och kärntemperatur 80°C. Det tar 2-3 timmar.
  4. I filmen ställs grytan först in i het ugn (260°C) i en timme. Därefter tillsätts vätska och grytan ställs tillbaka i ugn 125°C i 4-5 timmar.
  5. Sås: Sila såsen och skumma av fett (skeda bort ytfett). Smaka av. Koka ner om den är för tjock, eller tillsätt stärkelsemjöl om den är för tunn. 

Kockens kommentar

Bogbladsstek är fläskbog utan svål och fettkappa. Ben utgör cirka hälften av vikten. Hel fläskstek kan användas som i filmen. Svålen kryddas där med socker och annat i avsikt att svålen skall ätas och sätts in i het ugn för att bli lite knaprig. Knappast rekommendabelt, kappan blir med detta tillagnings­sätt mer fettdrypande än knaprig. Önskas knaperstekt svål se recept > Fläskbog med knaperstekt svål via länk nedan.

Passar till

Fläskbog med knaperstekt svål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem