Bräserad skinkstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så binds en stek >

 

 

Så reds sås >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad skinkstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 551 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så binds en stek > Äts ej

Så reds sås > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kött: Välj färsk och rimmad skinka (i filmen används färsk). Skölj av i kallt vatten. Skär bort svålen, men behåll en del fett kvar. Bind ihop köttet vid behov till en äggrund stek. Sätt in en stektermometer. Lägg i gryta.
  3. Smaksätt: Blanda kryddorna och häll över. Häll på buljong till 1/3-del av kötthöjden.
  4. Ugn: Lägg på locket och sätt i ugn, eller tillaga på spisen. Låt stå till kärntemperatur 82°C. Det tar ett par timmar. Fyll på buljong vid behov, det får inte koka torrt.
  5. Tillbehör: Koka potatis och förbered en sallad. Eller välj tillbehör enligt eget önskemål.
  6. Vila: Ta av från värmen och låt köttet vila i 40 minuter under lock.
  7. Sky: Sila skyn och red en sås.

Kockens kommentar

Receptet hämtat från Matgeek.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem