
Bräserad skinkstek
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så binds en stek > Äts ej
Så reds sås > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Kött: Välj färsk och rimmad skinka (i filmen används färsk). Skölj av i kallt vatten. Skär bort svålen, men behåll en del fett kvar. Bind ihop köttet vid behov till en äggrund stek. Sätt in en stektermometer. Lägg i gryta.
- Smaksätt: Blanda kryddorna och häll över. Häll på buljong till 1/3-del av kötthöjden.
- Ugn: Lägg på locket och sätt i ugn, eller tillaga på spisen. Låt stå till kärntemperatur 82°C. Det tar ett par timmar. Fyll på buljong vid behov, det får inte koka torrt.
- Tillbehör: Koka potatis och förbered en sallad. Eller välj tillbehör enligt eget önskemål.
- Vila: Ta av från värmen och låt köttet vila i 40 minuter under lock.
- Sky: Sila skyn och red en sås.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från Matgeek.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv