Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 5%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Kingsford" under bilden.
- Grill: Använd briketter och rökved för röksmak (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 160-165°C. Ställ in en aluminiumform med vatten under gallret.
- Kött: Färsk eller rimmad skinka skall vara förkokt och utan svål men med viss fettkappa. Snitta ytan i ett rutmönster. Salta och krydda enligt egen smak.
- Grilla: Lägg skinkan på gallret ovanför vattenformen. Stäng locket.
- Glasering: När kärntemperatur nått 50°C efter ett par timmar, penslas köttytan med valfri glace. Upprepa detta sedan en gång i halvtimmen.
- Skinkan är färdig vid kärntemperatur 55°C. Eftersom den är förkokt, tillagas den ej till högre kärntemperatur.
Kockens kommentar
I USA används till glasering ofta en söt glasyr där honung, fruktjuicer och liknade kan ingå, liksom allehanda kryddor. Det går också bra att använda någon färdig sötaktig grillolja.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv