Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5367 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Grub Ruffian" under bilden.
- Förbered: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och dela morot i mindre bitar. Skiva blekselleri. Låt burktomaterna rinna av och skär i bitar. Skala och klyfta potatis.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Bryn: Salta köttet lätt och bryn det väl runt om i het stor gryta med olja. Eventuell fettkappa bryns extra för att minska på fettmängden. Ta ur köttet och häll bort merparten av fettet.
- Tillsätt lök, selleri och morot. Låt fräsa på medelvärme i 3 minuter så att löken mjuknar. Tillsätt vitlök och låt fräsa i ytterligare 2 minuter utan att bränna. Rör om. Tillsätt tomatpasta och rör om i ytterligare 2 minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
- Gryta: Tillsätt öl, gärna en smakrik ale. Rör om i botten och låt koka i 15 minuter, varvid vätskan kommer att tjockna något. Tillsätt buljong, soja, vinäger, socker, burktomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Tillsätt potatis.
- Lägg i köttet. Koka upp. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 3 timmar. Ta av locket och bräsera vidare i ugnen i cirka 1 timme för att koka ner spadet till fyllig konsistens.
- Tillbehör: Förbered under tiden tillbehör enligt eget önskemål, till exempel pasta. Alternativt dubbla mängden potatis i receptet. Nybakad baguette är också gott till.
Kockens kommentar
Fläskkarré är fettrikt och tål att långkokas utan att bli torrt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv