Bräserad hel fläskkarré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad hel fläskkarré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5367 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 506 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Grub Ruffian" under bilden.

  1. Förbered: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och dela morot i mindre bitar. Skiva blekselleri. Låt burktomaterna rinna av och skär i bitar. Skala och klyfta potatis.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Bryn: Salta köttet lätt och bryn det väl runt om i het stor gryta med olja. Eventuell fettkappa bryns extra för att minska på fettmängden. Ta ur köttet och häll bort merparten av fettet.
  4. Tillsätt lök, selleri och morot. Låt fräsa på medelvärme i 3 minuter så att löken mjuknar. Tillsätt vitlök och låt fräsa i ytterligare 2 minuter utan att bränna. Rör om. Tillsätt tomatpasta och rör om i ytterligare 2 minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
  5. Gryta: Tillsätt öl, gärna en smakrik ale. Rör om i botten och låt koka i 15 minuter, varvid vätskan kommer att tjockna något. Tillsätt buljong, soja, vinäger, socker, burktomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Tillsätt potatis.
  6. Lägg i köttet. Koka upp. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 3 timmar. Ta av locket och bräsera vidare i ugnen i cirka 1 timme för att koka ner spadet till fyllig konsistens.
  7. Tillbehör: Förbered under tiden tillbehör enligt eget önskemål, till exempel pasta. Alternativt dubbla mängden potatis i receptet. Nybakad baguette är också gott till.

Kockens kommentar

Fläskkarré är fettrikt och tål att långkokas utan att bli torrt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem