Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1674 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Om fläskkött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Meat Me At Home" under bilden.
- Starta grillen för direkt värme.
- Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
- Marinad: Pensla köttet med valfri grillmarinad, gärna trögflytande. Egentligen behövs bara lite olja, salt och peppar på en pluma från Iberiabris. Marinaden kan förta den fina köttsmaken.
- Grilla: Köttet grillas på direkt värme. Stek det som biff, fast aningens längre. Stek drygt lika många minuter på var sida som det är tjockt, till exempel 2 cm = 2-3 minuter per sida. Vänd ofta så blir det jämnare genomstekt.
Kockens kommentar
Pluma, även kallad kotlettkappa, är en ganska okänd platt styckdel som sitter ovanpå karrén och kotlettraden. Mest används biten ovanpå karrén. Köttet är väl marmorerat och extra smakrikt liknande "secreto" (läs mer > Fläsksida). Köttet måste beställas hos köttspecialist. Särskilt uppmärksammad är styckdelen från världens godaste gris - Ibericogrisen (läs mer > Om fläskkött). Pluma kan också stekas i panna.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv