
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 857

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "loveFOOD" under bilden.
- Sätt ugnen på 180°C (se kommentar).
- Ansa Skala och skiva lök och morot. Skär tomater i klyftor.
- Bryn kinderna på båda sidor i het panna med smör eller olja. Salta lätt. Lägg vid sidan.
- Bräsera: Bryn lök och morot en kort stund. Lägg tillbaka kinderna i pannan. Tillsätt mald ingefära, kryddmix enligt egen smak och honung. Blanda och låt steka några minuter.
- Tillsätt tomater, vinäger och vin. Reducera, låt vinet nästa koka bort helt. Tillsätt kycklingbuljong så att det precis täcker. Låt koka upp. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i 1,5-2 timmar.
- Salsa verde: Finhacka eller mixa bladgrönsakerna. Hacka kapris och ansjovis. Blanda med lite citronjuice och matolja till en lagom halvfast röra.
- Avsluta: När köttet är klart läggs de i en kastrull med några skopor sky. Låt koka ner med 1/3-del mängd.
- Polenta: Koka polenta enligt anvisning på paket. Riv parmesan. Vispa ner ett par matskedar smör och tillsätt parmesan.
- Servera: Lägg upp griskinderna på tallrik. Lägg en liten hög salsa på varje kind. Servera polenta och grönsakerna till.
Kockens kommentar
I filmen sätts rätten in i ugn 180°C och täcks över med aluminiumfolie så att skyn inte kokar bort. Alternativt ka rätten sättas in i ugn låg ugnsvärme (100-125°C) utan folie, men då måste man passa att det inte kokar torrt. Eller så bräserar man på låg värme på spisen under lock. Läs mer om griskind, klicka på ingrediens.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv