Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 0

Recept: 362 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 175°C (i filmen 250°C).
  2. Värm upp runda ugnsformar (~15 centimeter bred botten) i ugnen med en klick smör. Låt smöret smälta. Kan även ske på spisplattan.
  3. Knäck ägg och separera vita från gula i varsina skålar för varje ägg.
  4. Ta ut formarna ur ugnen. Tillsätt 1 matsked vatten i vardera form. Salta lätt och peppra.
  5. Häll i två vitor per form och placera två gulor nära varandra i formen.
  6. Sätt in i ugn cirka 10 minuter (i 175°C). I 250°C tar det bara några minuter.

En enklare variant är att knäcka äggen direkt i smörad form och sätta in i ugnen, men det blir inte lika bra, inte heller lika vackert.

Kockens kommentar

Oeuf sur le plat = "ägg på fat", engelskans shirred eggs = "ihopsamlat ägg". Lite felaktigt namnges ofta pannstekt ägg (fr. oeufs ā la poęle) som "sur le plat". Läs mer > Så steks ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem