
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 0
Recept: 362 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden.
- Sätt ugnen på 175°C (i filmen 250°C).
- Värm upp runda ugnsformar (~15 centimeter bred botten) i ugnen med en klick smör. Låt smöret smälta. Kan även ske på spisplattan.
- Knäck ägg och separera vita från gula i varsina skålar för varje ägg.
- Ta ut formarna ur ugnen. Tillsätt 1 matsked vatten i vardera form. Salta lätt och peppra.
- Häll i två vitor per form och placera två gulor nära varandra i formen.
- Sätt in i ugn cirka 10 minuter (i 175°C). I 250°C tar det bara några minuter.
En enklare variant är att knäcka äggen direkt i smörad form och sätta in i ugnen, men det blir inte lika bra, inte heller lika vackert.